Like siden på Facebook
Facebook Pagelike Widget

Ideen bag denne synonymordbog

Ordbøger er ofte kedelige, men ikke denne her. Denne synonymordbog er skabt ud fra ideen om at lave et livligt og uforudsigeligt opslagsværk. Det kan lyde skørt med en uforudsigelig ordbog, men en synonymordbog adskiller sig grundlæggende fra andre ordbøger ved at man konsulterer den for at hente inspiration. Synonymer skal bruges for at skabe sproglig variation, og her er der ikke behov for alfabetisk sorterede lister. Der må ikke være noget i systemet som forfordeler ord som begynder med A frem for ord som begynder med Å.

Den visuelle synonymordbog

På synonymet.dk præsenteres synonymerne hulter til bulter i en sky af ord, så sanserne pirres og giver større lyst til at vælge alternative ord. Man kan klikke på de enkelte ord i skyen og derved søge videre. Således kan man skridt for skridt nærme sig den præcise betydning som man søger, og man kan lege med sproget.

Man kan endda udfordre sig selv med en lille leg:

  1. Tænk på to ord.
  2. Søg på det ene ord.
  3. Kan du klikke dig frem til det andet ord?

Skriv gerne på vores Facebook, hvis du har andre sjove måder at bruge ordbogen på. Klik her for at gå til vores Facebook side.

Gratis ordbog for alle

Lige fra starten har det været meningen at indholdet skal være gratis at bruge for alle – både privat og professionelt. Synonymet.dk er blevet skabt ud fra ønsket om at gøre indholdet af Danmarks største database af ord tilgængeligt for alle. Databasen blev oprindeligt etableret for at løse og konstruere krydsordsopgaver på dansk, men det stod hurtigt klart at interessen for at kunne tilgå en så fuldendt synonymordbog var efterspurgt bredt. Derfor vil dette opslagsværk altid være gratis for vores brugere. Dette skal være den sjoveste og bedste synonymordbog på nettet – og vi håber at alle brugere vil hjælpe med kommentarer og ideer til hvordan siden kan gøres endnu bedre.